Welkom arrow Nieuws & mededelingen arrow 40dagen-activiteiten vanaf 18 maart
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
40dagen-activiteiten vanaf 18 maart Afdrukken E-mail


Dagelijks 40dagen-inspiratie per e-mail: Wie iedere dag een herinnering wil ontvangen aan deze bijzondere tijd, kan zich opgeven voor een dagelijkse e-mail met een inspirerende tekst. U doet dat door een e-mail te sturen naar: 40dagendominicus@gmail.com

Folder Veertigdagentijd is verkrijgbaar in de kerk bij het Trefpunt.

In de Dominicuskrant van maart leest u reacties over eigentijdse en persoonlijke invulling van de veertigdagentijd.

Op facebook (facebookgroep: Dominicus), de website www.dominicusgemeente.nl en twitter (twitter.com/idominicus) vindt u aankondigingen van de activiteiten die er deze weken plaatsvinden.

Activiteiten vanaf 18 maart tot Pasen

MAANDAG 18 MAART

· Meditatie in de pastorie, 18.15 tot 19.30 uur
Riet Spierings gebruikt de soetra-tekst ‘Gelofte aan de mensheid’ van Hisamatsu Shin’ ichi bij deze meditaties. Deze tekst spoort met het christelijk denken over mededogen. Iedereen is van harte welkom.
Wel graag van te voren aanmelden bij:
rietspierings@planet.nl


ZATERDAG 23 MAART

· Bezoek aan Koptische kerk, Mosstraat 2 in Amsterdam-Noord, 13.00 uur
Door de jaren heen hebben we onder de titel ‘Dominicus in de stad’ verschillende bezoeken gebracht aan meer en minder verwante organisaties die in onze stad de christelijke traditie present stellen. Op het Mosplein (Mosstraat 2) in Amsterdam Noord staat de Koptisch orthodoxe kerk van Amsterdam. De mensen die er komen zijn van oorsprong Egyptisch, Ethiopisch en Eritrees. Sommigen komen uit Soedan. Aan het begin van de goede week die in de Koptische kerk indrukwekkend gevierd wordt, willen we een bezoek brengen aan deze gemeente en horen hoe zij Goede Vrijdag en Pasen vieren.
Aanvang 13.00 uur. Ieder kan op eigen gelegenheid daar heengaan of om 12.30 uur verzamelen in de pastorie voor gezamenlijk vertrek.
Opgave bij Juut Meijer: tel 020-7550045 of
juutmeijer@versatel.nl


ZONDAG 24 MAART

· 11.00 uur, Viering: toespraak Manuela Kalsky: ‘Over verantwoordelijkheid’
Brengt het zuiveren van mijn blik mij voorbij schuld en schaamte? Is het streven naar transparantie en waarheid wel zo nobel als psalm 101 ons wil doen geloven? We weten inmiddels wel beter dan deze psalmist: de recente geschiedenis heeft het idee van ‘zuiveren’ ontmaskerd als vernietigende kracht, met schuld en schaamte in het kielzog. Is het verlangen alles en iedereen te willen doordringen en doorzichtig te willen maken een deugd of een obsessie, een bron van schuld en schaamte?
In het licht van het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem en Psalm 140 komt de vraag naar onze verantwoordelijkheid vandaag de dag aan de orde.
Lezing: Matteüs 21,1-17 en Psalm 140

· Kinderen
Het is Palmpasen en de kinderen gaan Palmpaasstokken maken. Bij hun terugkeer in de kerk na de toespraak houden ze daarmee een optocht.

· De naakten kleden - Inzameling van kleding
Dit onderdeel van de Zeven Werken van Barmhartigheid wordt sinds jaar en dag door Dominicusgangers welhaast letterlijk ingevuld. Twee keer per jaar is er immers een inzameling van gebruikte kleding voor bezoekers van inloophuis ‘De Kloof’. En telkens weer sta je versteld van wat mensen al dan niet bewaren terwijl ze er geen gebruik meer van maken. Rugzakken en slaapzakken waren daar recentelijk goede voorbeelden van. Vandaag dus opnieuw een inzameling.
De naakten kleden kan ook op een andere manier worden ingevuld en wel door persoonlijke inzet. Dat kan in de vorm van een ochtend of een middag als vrijwilliger werken in De Kloof: zo kunt u de bezoekers verwelkomen, koffie schenken, helpen bij kledingruil, een spelletjesmiddag organiseren of een keertje komen koken.

· Experts gevraagd voor het goede doel
Veel Dominicusgangers beschikken over expertise en/of een netwerk waarmee zij degenen die aan de onderkant van de samenleving terecht zijn gekomen, van dienst kunnen zijn.
Bent u medicus, advocaat, maatschappelijk werkende, fysiotherapeut? Noem maar op, wilt u op afroep als ‘consultant’ kunnen worden ingeschakeld?
Voor meer informatie: Ton Steenaert 072-5332207 of Emmy Marée, 020-6447379.

· Stadswandeling ‘Verhalen van de straat’, 12.45 uur
In de Dominicus worden wij regelmatig uitgenodigd om onze gebruikelijke manier van kijken en denken te verlaten. Dit gaan we doen met een wandeling door de binnenstad onder leiding van een professionele gids van Amsterdam Underground. Deze stadsgidsen hebben een zwervend bestaan gekend en willen hun ervaringen met anderen delen. Zij nemen ons mee op ontdekkingstocht langs bootjes, steegjes en portieken en leggen uit hoe je overleeft als je dakloos en verslaafd bent (
www.amsterdamunderground.org).
De wandeling duurt 75 minuten en kost € 10,- per persoon. Wij verzamelen om 12.45 uur achter in de kerk en lopen naar het begin van de wandeling, café ‘Dwaze Zaken’ aan de Prins Hendrikkade 50. Het eindpunt is Proeflokaal Brouwerij De Prael, Oudezijds Voorburgwal.
Opgave vóór 10 maart bij Margriet Goddijn:
m.m.goddijn@hetnet.nl, 020-6361805.


DONDERDAG 28 MAART - WITTE DONDERDAG
. 20.00 uur viering


VRIJDAG 29 MAART - GOEDE VRIJDAG
· 20.00 uur viering, een ingetogen dienst, we brengen een bloemengroet aan de voet van het kruis en verlaten in stilte de kerk
· Het geplande leerhuis door Jan Nieuwenhuis is om gezondheidsredenen afgelast.


ZATERDAG 30 MAART - PAASAVOND
· 21.00 uur viering
· Paaswake jongeren, info bij Coen Glaser:
bijonsthuis@zonnet.nl; tel. 06-49866624


ZONDAG 31 MAART - PASEN
· 11.00 uur viering


Voor al uw vragen of opmerkingen kunt terecht bij de coördinatoren van het veertigdagenproject: Riet Kroon, rietkroonb@hetnet.nl en Ton van Dam, aafvandam@ziggo.nl

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
19 Nov 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------