Welkom arrow Nieuws & mededelingen arrow 40dagen-activiteiten vanaf 25 februari
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
40dagen-activiteiten vanaf 25 februari Afdrukken E-mail


Maandag 25 februari 20-22 uur: Huub Oosterhuis wisselt met ons van gedachten over zijn boek ‘Red hen die geen verweer hebben’ in de kerk, ingang Spuistraat 12
Huub Oosterhuis, theoloog en dichter van vele teksten die we op zondag zingen, publiceerde deze bestseller in het voorjaar van 2012. Eigenlijk is het een politiek-religieus pamflet, het roept vragen en hier en daar zelfs weerstand op. Is de God van de Bijbel alléén een partijganger van zwakken en armen? Dienen de mensen in onze wereld en zelfs in onze kerken de Mammon, de geldgod? Wie is in staat ineens ‘tot bekering’ te komen? Een gesprekgroep in onze gemeente boog zich in het najaar over de tekst en legt Oosterhuis een aantal vragen en dilemma’s voor. Onder leiding van Mirjam Wolthuis kunnen ook bezoekers van de avond met Huub
Oosterhuis in gesprek gaan. Voor de organisatie is het handig als u zich tevoren aanmeldt:
mirjam.wolthuis@xs4all.nl.

Maandag 25 februari 18.15 tot 19.30 uur Meditatie in de pastorie
Riet Spierings gebruikt de soetra-tekst ‘Gelofte aan de mensheid’ van Hisamatsu Shin’ ichi
bij deze meditaties. Deze tekst spoort met het christelijk denken over mededogen. Iedereen is van harte welkom. Wel graag van te voren aanmelden bij:
rietspierings@planet.nl

Vrijdag 1 maart 19.30 uur: FILM ‘Des Hommes et des Dieux’ Spuistraat 12
In het kader van de veertigdagentijd nodigt de 50+ groep u uit om met elkaar in de pastorie van de Dominicuskerk de film ‘Des Hommes et des Dieux’ te bekijken en daarna kort te bespreken. In een klooster in Algerije wonen acht Franse cisterciënzer monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Langzaamaan breekt het terrorisme door in het gebied. De monniken zijn niettemin vastbesloten om in de streek te blijven. Als ze enkele gewonde terroristen verzorgen, zetten de autoriteiten hen onder druk om het land te verlaten. U bent van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Zaterdag 2 maart
Het eerder aangekondigde Leerhuis ‘De Dood bestaat niet’ kan helaas geen doorgang vinden.

Zondag 3 maart 11 uur: Opvoering van: ‘As I Left My Fathers House’    
Een bijzondere viering waarin stemmen uit drie verschillende religieuze tradities over religie, oorlog en geweld worden vertolkt door drie acteurs. Er zijn gasten uit moskee en synagoge. We nodigen u uit om bekenden uit andere tradities mee te brengen. Omdat op deze zondag de gewone viering van brood en wijn vervalt en in plaats daarvan een maaltijd wordt genuttigd, vragen we u iets mee te brengen voor de gezamenlijk te delen lunch. De voertaal in de viering is Nederlands. Na afloop is het de bedoeling elkaar te ontmoeten.

Zondag 3 maart vóór en na de dienst: Schrijfactie Amnesty International
De werkgroep Amnesty International houdt een schrijfactie voor gewetensgevangenen in het buitenland, met het doel in de desbetreffende landen bij ministeries e.d. aandacht te vragen voor hun vaak uitzichtloze situatie. Ook deze keer kunt u zowel vóór de dienst als na afloop bij de tafel van Amnesty terecht. Informatie bij Willy Sepers, mailadres:
wjwsepers@xs4all.nl

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
16 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------