Welkom arrow Vroegere Dienstenserie arrow Dienstenserie oktober - november 2012: Wie volgt wie
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
Dienstenserie oktober - november 2012: Wie volgt wie Afdrukken E-mail

W i e   v o l g t   w i e ?

Een serie diensten over leiderschap en volgerschap

We leven in een tijd waarin veelvuldig om leiderschap wordt gevraagd: sterke persoonlijkheden die kunnen spreken met gezag, die met een overtuigende en samenbindende visie een gezamenlijke koers kunnen uitzetten. Maar tegelijk is het misschien moeilijker dan ooit om werkelijk met gezag te spreken, want we willen ook graag rechtstreeks invloed hebben op wat ons aangaat en het gezag van een ander volgen gaat niet meer blindelings.

Terwijl wij leiding verlangen worden we tegelijkertijd steeds meer uitgedaagd om zelf leiding te nemen over ons eigen leven. De overvloed aan keuzes en informatie die op ons afkomt dwingt ons om heldere keuzes te maken en ook te kiezen wie of wat we volgen en waarom. Goed volgerschap is minstens zo belangrijk als goed leiderschap en ook daarin kun je verantwoordelijkheid nemen.

Jarenlang is er op het terrein van leiderschap veel geschreven over managementmodellen, competenties en strategie, terwijl er nu steeds meer belangstelling komt voor de geestelijke aspecten van leiderschap. Van leiders wordt tegenwoordig steeds meer verlangd dat ze naast hun bestuurlijke en management vaardigheden ook voor hun eigen ziel weten te zorgen en ons daarin kunnen voorgaan. Er is een hang naar mensen die authentiek en eerlijk spreken vanuit een bepaalde helderheid en rust, vanuit en met overtuiging. Wat is gezagsvol spreken? Wie kennen we gezag toe en waarom? Welk gezag willen we aanvaarden en van wie? Uit welk gedachtegoed spreekt iemand die bij mij weerklank vindt? En waar heb je zelf gezag, wanneer durf je het te nemen of krijg je het?

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
15 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------