Welkom arrow Gebouw arrow Verhuur
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
Verhuur Afdrukken E-mail
Artikel index
Verhuur
Uitvaartdienst
Trouwdienst

Trouwdienst in de Dominicus

Aanvraag van een trouwdienst

Wilt u alleen de kerkruimte huren en regelt u de medewerkenden (pastor, musici e.a.) zelf, neemt u dan contact op met de secretaris van de kerk. Enkele van de overige punten in deze folder zijn dan niet op u van toepassing maar wij verzoeken u toch om de hele folder even goed door te lezen.


Wilt u door een van de pastores van de Dominicus getrouwd worden, dan vindt het eerste contact over de trouwdienst met hem of haar plaats. In dat geval stemt u met de pastor datum en tijd van de dienst af.

Vorm en inhoud van de dienst

Met de Dominicuspastor bespreekt u de vorm en de inhoud van de dienst. De pastor maakt hiervoor een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek.

Liturgieboekje

Voor het samenstellen, vermenigvuldigen en voorafgaand aan de dienst uitdelen van het liturgieboekje dient u zelf zorg te dragen.

Koor

Op verzoek kan het koor van de Dominicuskerk tijdens de dienst optreden. Het koor staat onder leiding van Paul Valk en wordt op orgel en piano begeleid door Thom Janssen. Aan de medewerking van het Dominicuskoor zijn kosten verbonden (zie onder kopje ‘Tarieven').

Geluidsversterking en geluidsopnames

Er is geluidsversterking aanwezig, evenals een cd-speler. De cd-speler accepteert zelfgebrande cd's soms niet, het is daarom raadzaam om uw zelfgebrande cd's ruim van tevoren te (laten)testen.

Ook kunt u tijdens de dienst gebruik maken van in totaal drie microfoons. Ook geluidsopnames zijn mogelijk. Regelt u dit aspect a.u.b. ruim van tevoren met de secretaris.

Catering

Aan de Dominicuspastor of aan de secretaris kunt u doorgeven of er na de dienst iets te drinken moet zijn. De kerk zorgt er dan voor dat koffie, thee en vruchtensap op tijd klaarstaan en serveert deze ook uit.
Wilt u daarnaast champagne en/of andere versnaperingen serveren, dan vragen wij u om daar zelf voor zorg te dragen. De firma ‘Kaasland' die vlakbij de Dominicus is gesitueerd en die regelmatig aan de kerk levert, kan u van belegde broodjes e.d. voorzien, mits tijdig besteld. Het adres is: Haarlemmerstraat 2, tel. (020) 4221715. Voor informatie over een bedrijf in de buurt van de Dominicus dat u van drank en glazen kan voorzien, kunt u bij de secretaris terecht
.

Overige praktische zaken

 

  • De kerkdeur is in principe drie kwartier voorafgaand aan de dienst geopend, tenzij u dit anders regelt met de secretaris.
  • De toegang tot de kerk kan problemen opleveren, omdat de steeg waaraan de ingang van de kerk zich bevindt aan de kant van de Spuistraat is afgesloten met een paaltje. Dit paaltje kan op aanvraag tijdelijk worden verwijderd door de politie. Deze aanvraag wordt op uw verzoek door de secretaris van de kerk ingediend.
  • Het tijdstip waarop muziekinstrumenten en andere materialen naar de kerk kunnen worden gebracht en de kerk kan worden versierd, zijn punten die met de secretaris van de kerk overlegd kunnen worden.
  • Er mag in de kerk niet worden gerookt. In verband met de delicate tegelvloer is het strooien van confetti of andere snippers niet toegestaan, ook niet buiten op de stoep. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • Wij verzoeken u vriendelijk de kerk schoon achter te laten.

 

Routebeschrijving, bereikbaarheid, parkeren

De Dominicuskerk bevindt zich aan de Spuistraat nummer 12, op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. Als u vanaf het station een paar honderd meter de Spuistraat inloopt, ziet u aan uw rechter hand al gauw de langgerekte flank van het kerkgebouw. De ingang van de kerk bevindt zich om de hoek, in de Korte Korsjespoortsteeg. Er is parkeergelegenheid in de parkeergarage aan de Prins Hendrikkade aan de voorzijde van het Centraal Station en in de parkeergarage van het Renaissance-hotel dat aan het Kattegat ligt, pal naast de kerk. Denkt u er echter wel aan dat de parkeertarieven in de binnenstad zeer hoog zijn (op straat is dat € 3,20 per uur).

Tarieven

Huur kerk
€ 350,-*

Dominicus-pastor (voorgesprek en voorgaan in de dienst) en

Dominicus-functionaris(huishoudelijke en practische zaken)

€ 300,-
Koor, dirigent, organist
€ 500,-
Totaal
€ 1150,-

* = basistarief, dit is berekend op 2,5 uur gebruik van de kerk. Als deze tijd wordt overschreden, wordt € 100,- extra per uur in rekening gebracht, ook als het uur niet volledig wordt benut. Het stemmen van orgel of vleugel wordt alleen gedaan op verzoek en extra in rekening gebracht.

Contactgegevens

 Secretaris: Emile Linssen

  • Secretariaat Dominicuskerk, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam
  • Tel.  (020) 6242183
  • domsecr@zonnet.nl
  • De pastores zijn te bereiken via tel. (020) 6226171
  • Het rekeningnummer van de Dominicuskerk is: Postbank 4627400 of ABNAMRO 43.56.57.208  t.n.v. Kerkgenootschap de Dominicusgemeente, Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam

 

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
19 Nov 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------