Welkom arrow Nieuws & mededelingen arrow In memoriam Simone Huisman
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
In memoriam Simone Huisman Afdrukken E-mail


‘Altijd Aanwezige
cirkel en kern van mijn leven 
jij trekt aan en omhult.
Ruimte van liefde
nodig mij uit
om binnen te gaan’

Grote verslagenheid was er bij velen in de Dominicus toen afgelopen zomer het bericht kwam dat bij Simone Huisman in een Stockholms ziekenhuis een tumor was verwijderd. Omdat zij nog niet meteen naar huis terugkeren kon, ging een stroom van brieven en kaarten haar kant uit. Toen enkele weken later reizen weer was toegestaan, werd duidelijk dat Simone niet naar Amsterdam zou terugkeren, maar naar het zorgcentrum van het moederhuis van de Franciscanessen in Heythuysen, waar Simone toetrad als religieuze.

Op dezelfde brug, waar zij ooit intens gevoeld had hier ‘thuis’ te komen, wachtten nu medezusters haar op toen zij terugkeerde uit het ziekenhuis van Maastricht. Een grote steun in dagen waarin eerst nog de hoop was op beterschap, maar na enkele weken onder ogen gezien moest worden dat Simone’s lichaam dat al veel te verduren had gehad, voor verdere behandeling niet sterk genoeg zou zijn. Ze zou geen jaar en misschien maar enkele maanden nog te leven hebben.

Simone woonde eerst in Heythuysen. Met, tot het einde toe trouwe huisgenote, Joke Tijssen, woonde ze in Aalsmeer en uiteindelijk Amsterdam, waar ze in klein verband het leven van gebed voortzetten en combineerden met een actief leven in de stad. Simone studeerde theologie aan de KTA, en maakte 17 jaar lang deel uit van het Liturgisch Team van de Dominicusgemeente, als voorgangster en predikant. Zij had belangstelling voor exegese en veel gevoel voor liturgie. Zij was het ook die voorstelde onze diensten af te wisselen met nu en dan een psalmdienst waarvoor ze zelf psalm 91 hertaalde in het prachtige ‘Gij mijn schuilplaats, mijn vesting’ en psalm 3: ‘In de morgen bid ik en wacht’. Voor het Nieuw LiedFonds schreef zij  ‘Altijd Aanwezige’ en  ‘Zoekend ga ik mijn weg’ dat uitkomen zal op de volgende CD.  

Ondanks de ziekte ME, die veel van haar krachten vergde, bleef Simone actief. In 2003 besloot zij te stoppen in het liturgisch team. Haar belangstelling voor sacred dance en labyrintlopen echter bleven en vormden de overgang naar La Verna, waarvan zielsverwant en maatje Rob Hoogenboom oprichter was. Daar gaf zij ook lessen Mandalatekenen en Chi Neng Qigong. Als geestelijk begeleidster was zij binnen en buiten de Dominicus velen tot steun.

Toen zij daags voor Kerst met hoge koorts in bed lag, viel het spreken haar zwaar. Ze wist dat het einde komen zou, alleen niet hoe lang ze er nog op zou moeten wachten. Na een stilte zei ik dat ik me er altijd zo over verwonderd had, hoe bij soms grote tegenslag het vertrouwen het altijd weer bij haar won. Waarop Simone zei: ‘Je leert het ook, telkens weer’. Ze zullen me zo bijblijven, deze woorden uit de mond van een dappere collega-vrouw, die een grote strijd gestreden heeft en nu vast in ruimte van liefde binnengaat.

We zullen haar missen. Joke en Rob wensen we alle sterkte toe.

De afscheidsdienst zal zijn op vrijdag 13 januari aanstaande om 13.30u in de Dominicuskerk, Spuistraat 12. De volgende morgen is de uitvaart in Heythuysen, waar zij tussen haar medezusters zal worden begraven.

Namens de leden van het Liturgisch Team,
Juut Meijer


 
 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
15 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------