Welkom arrow Vroegere Dienstenserie arrow Dienstenserie oktober - november 2011: HET HOGE WOORD
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
Dienstenserie oktober - november 2011: HET HOGE WOORD Afdrukken E-mail

HET   HOGE   WOORD

Geloven in het spoor van Mozes en de Profeten

De bijbel is voor veel mensen nog altijd een gesloten boek. In hun kindertijd en jeugd hebben zij misschien genoeg – of waarschijnlijk te veel – uit die bijbel gehoord, en er zullen heel wat mensen zijn die na deze periode die bijbel hebben dichtgeslagen en er nooit meer in zijn gedoken. Er is daardoor zelfs bij sommigen een anti-bijbel-syndroom ontstaan, waarin men een soort weerzin heeft om van en vooral uit dat verhaal te horen.

Desondanks is en blijft die bijbel het verhaal aller verhalen. In de grond van de zaak is die bijbel de enige reden, waarom mensen zondag aan zondag samenkomen om uit dat boek te luisteren en ervan zinvol te kunnen leven. Zonder die bijbel zou zo’n samenkomst eigenlijk bloedeloos zijn.

In het komende preekseizoen zal het eerste en grondleggende verhaal uit die bijbel van a tot z worden overwogen, waarbij de vraag telkens weer zal zijn: wat moeten wij (nog) met dit verhaal? wat heeft het (nog) met ons te maken? De titel van die grote serie diensten is: HET HOGE WOORD. Immers: het hoge woord is eindelijk gesproken. Het is zelfs te lezen en te overwegen.

De zondagen waarop dit gaat gebeuren beginnen op 2 oktober en lopen  door tot en met Pinksteren van het volgend jaar. Na iedere zondagsdienst wordt in die periode een leerhuis gehouden in de pastorie, waarin de tekst van die zondag uitvoeriger en grondiger wordt toegelicht en besproken. Die leerhuizen, elke zondag na de dienst, zijn toegankelijk voor iedereen die daar belangstelling voor heeft, en worden als regel geleid door degene die in de dienst de overweging heeft gehouden. Aanmelding daarvoor is niet nodig.

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
15 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------