Welkom arrow Vroegere Dienstenserie arrow DOORGAAN en DOORGEVEN
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
DOORGAAN en DOORGEVEN Afdrukken E-mail

In de zomer hebben we stilgestaan bij het thema 'Zinzoeker'. Met als centrale vraag : 'Wat is de zin van het bestaan?' Omdat er nooit een eenduidig antwoord op deze weerbarstige vraag te geven is, blijven we steeds op zoek naar nieuwe antwoorden en vooral naar manieren waarop we zelf die zin kunnen maken. Velen van ons hadden vroeger te weinig bewegingsvrijheid, in eigen milieu en zeker binnen kerken waar voorstellingen, ideeën en regels vastlagen en als vanzelfsprekend werden overgedragen op de nieuwe generatie. In onze tijd daarentegen lijken we het tegendeel mee te maken, ligt er zo weinig vast en is de vrijheid soms zo groot dat de behoefte aan richting en inspiratie groter is dan ooit.

We hebben meer inzicht gekregen in onze eigen geschiedenis, en in de geschiedenis van het christendom. Door de eeuwen heen hebben veel gelovigen het vermogen ontwikkeld om te reflecteren en eigen keuzes te maken. In onze dagen hebben we bovendien door alle beschikbare kennis, informatie en reiservaring toegang tot allerlei andere geloofstradities, binnen en buiten het christendom. 'Geloven' betekent niet meer dat iedereen hetzelfde gelooft of zou moeten geloven Binnen onze kerkmuren alleen al kunnen we spreken van een zeer pluriforme gemeenschap van gelovigen die allemaal op een eigen manier geloven en hun geloof beleven.
Wat maakt dan dat wij, met alle informatie en keuzemogelijkheden die ons ter beschikking staan, ons toch zondags, bijna wekelijks, of af en toe, hier willen verzamelen om te vieren, na te denken, bijeen te zijn?

Over die vraag willen wij graag deze septembermaand, het begin van ons nieuwe seizoen, nadenken: Wie of wat zet ons in beweging, en houdt ons gaande?

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
15 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------