Welkom arrow Boekentafel
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
Boekentafel Afdrukken E-mail

Image

Voor in de kerk, aan het zijaltaar is elke zondag een vaste hoek ingericht voor boeken en cd’s. Een uitgelezen selectie van alles wat er op religieus gebied wordt uitgegeven is er te koop. Van degelijke theologische werken tot kookboeken, van Bijbels tot boeken over spiritualiteit. Dichtbundels en boeken over wandelen. Kinderbijbels en jeugdboeken. Ook de wereld van de kunst komt ruim aan bod.

Een aparte plek op het altaar is ingeruimd voor uitgaven van Huub Oosterhuis en de opnamen van zijn liederen die op cd’s zijn verschenen. Alle uitgaven van de Stichting Leerhuis en Liturgie worden hier verkocht.
Ook de cd’s die worden uitgegeven door het
Nieuw Liedfonds en het Dominicus Muziekfonds zijn hier verkrijgbaar. De partituren van de liederen die op deze cd’s zijn uitgekomen zijn eveneens verkrijgbaar.
Een overzicht van alle aanwezige cd's vindt U hier .

De boekentafel wordt gerund door een vijftal medewerkers en is geopend elke zondag direct na de dienst tot 13.00 uur. De boeken worden uitsluitend betrokken bij boekhandel Kirchner en elke week weer opnieuw aangevuld.

De boekentafel probeert nauw aan te sluiten bij de dienstenseries.

Nieuw verkrijgbaar bij de Boekentafel:

Eeuwige hier en nu, 50 Psalmen vrij (4 cd-box)

ImageDe psalmen zijn gedichten die "de ruimte van het volledig leven" tot uitdrukking brengen. In zijn boek "150 Psalmen vrij" heeft Huub Oosterhuis de oudste levensliederen van onze beschaving in het hart geraakt en met zijn dichterziel getransfigureerd tot nieuwe grote liederen. Minstens de helft daarvan is inmiddels getoonzet. In deze cd-box zijn vijftig vrije psalm composities van Antoine Oomen bijeengebracht, meest gezongen door diens eigen Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek.
Een deel verscheen al eerder, verspreid over andere cd's; een deel - 20 psalmen - is nu voor het eerst op cd te horen. Elke liefhebber van de muziek van Antoine Oomen zal zijn hart ophalen aan de "psalmen vrij" - ze behoren tot het mooiste wat hij gemaakt heeft.

4 cd's, prijs: € 25,-


Niek Schuman
Mijn jaren van geloven
Voorgoed verleden, blijvend visioen

Niek Schuman, schrijver en docent, beziet zijn leven in relatie tot de tijd waarin hij opgroeit. Zijn levensloop blijkt sterk verweven met jaren van grote verandering.

ImageOnderduik in de oorlog, een kerkscheuring en een dood broertje – daar liggen de eerste vragen. Gedoe over "ons Indië", de watersnood, discussies over sprekende slangen en drijvende bijlen, schepping of evolutie. Dan volgt de oprichting van de Wereldraad van Kerken en de stichting van de staat Israël.
Al deze zaken betekenden het eind van vanzelfsprekendheden en ze markeerden een nieuw begin in de jaren zestig/zeventig.
Vrouwenemancipatie en Bijbelse meerstemmigheid.
Politiek engagement en nieuwe vormen van geloven.
Wie van huis uit gereformeerd is, smeet in die tijd vaak de deur achter zich dicht. Zo is het Schuman niet vergaan. Hij overschreed kleine en grote grenzen en daar openden zich vergezichten. Dit boek beschrijft zijn levensroute met humor en relativering.
De tekst eindigt met het uitzicht van hoop, die – om met Hanny Michaelis te spreken – "zijn zoveelste kop opsteekt".

348 pagina's | Paperback | ISBN: 9789021143095
prijs: € 25,-


Marita Nijenhuis (red)
Grote vragen over de wereld, de mensen en jou!
120 antwoorden op vragen van kinderen

ImageWaarom dromen we? Moet je altijd de waarheid spreken? Hoe moet je vrienden maken? Waarom zijn er oorlogen? Houdt de wereld ooit op? Grote vragen! Voor ieder kind dat zulke grote vragen stelt is er dit geweldige, nieuwe boek. Er staan honderdtwintig vragen in van en voor nieuwsgierige Aagjes van 8 jaar en ouder. De antwoorden zijn geschreven door volwassenen uit de wereld van onderwijs en journalistiek.

ISBN: 9789021143095


Jean-Jacques Suurmond
Meer geluk dan grijsheid
Spiritualiteit van de ouderdom

ImageMensen worden heel verschillend oud: de een teleurgesteld en soms verbitterd, de ander wijs en mild. In dit boek probeert Jean-Jacques Suurmond ouderen met nieuwe ogen naar deze levensfase te laten kijken. De ouderdom wordt vaak als een onaantrekkelijk proces van verval gezien: 'alles wordt minder'. Gelukkig valt er nog heel wat meer over deze levensfase te zeggen. Zonder de problemen die gepaard gaan met ouder worden te bagatelliseren, laat dit boekje zien dat er juist een spirituele kans in verscholen ligt. Ouder worden kan worden beleefd als een spirituele weg, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Naast 'alles wordt minder' kan men dan tegelijkertijd zeggen: 'ten diepste wordt alles meer dan ooit'.

Meinema, 2013, pap, 64 pp, € 8.50, ISBN 9789021143415


Margot Kässmann
Midden in het leven

ImageRond de vijftig komen we, bewust of ongemerkt, in een nieuwe levensfase terecht. In dit boek verkent de bekende Duitse theologe Margot Kässmann de midlife-blues. Kässmann, bevlogen predikant en pastor, moeder van vier volwassen dochters en zelf begin vijftig, werkt een groot aantal thema's uit die bij de overgang naar de nieuwe levensfase een rol spelen. Jong blijven en ouder worden, familie en relaties, vriendschap en alleen zijn, ziekte en geluk, succes en falen, grenzen en energiebronnen, routine en verandering. Openhartig schrijft ze over de grote veranderingen in haar eigen leven rond haar vijftigste: ze kreeg borstkanker en scheidde van haar man. Vanuit haar persoonlijke ervaring en vanuit haar geloof, dat haar steun en houvast geeft, biedt ze de lezer denkstof voor het vinden van een nieuw midden.

Meinema, 2012, pap, 158 pp, € 16.90, ISBN 9789021143293


 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
16 Dec 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------