Welkom arrow Koor
 
Welkom
Liturgie
Pastoraat
Koor
Activiteiten
Open Huis
Boekentafel
Jongeren
Kinderen
Gemeente
Externe betrekkingen
Gebouw
Steun de Dominicus in 2012
Foto's
- - - - - - -
Is de toekomst in onze hand?
Inhoud Dominicuskrant
Nieuws & mededelingen
Dienstenserie
Vroegere Dienstenserie
Contact en info
Links
- - - - - - -
Login
 
Koor Afdrukken E-mail

Het zingt en klinkt in de Dominicus


In de Dominicus zingen we graag en veel. Liederen kunnen je – meer dan een gesproken tekst – optillen en kracht geven.
Samen maken we muziek. Tijdens de viering zingen we de veelal vierstemmige liederen in verschillende samenstellingen van gemeente, voorganger, koor en solisten. Veel liederen van Huub Oosterhuis, maar ook liederen die voor de Dominicusgemeente geschreven zijn door Gerard Swüste, Sieds Prins, Jan Nieuwenhuis en anderen, hebben hun plaats in de liturgieviering. Ook zingen we liederen op teksten van vrouwelijke dichters en tekstschrijvers, die verschenen zijn bij het Nieuw Liedfonds (zie "De liedfondsen"). Enkele namen: M. Vasalis, Ida Gerhardt, Juut Meijer, Jannet Delver, Simone Huisman en Colet van der Ven.
De composities zijn van onder andere Bernard Huijbers, Thom Jansen, Tom Löwenthal, Antoine Oomen, Paul Valk en Mariëtte Harinck.

Het Dominicuskoor is een vierstemmig koor en telt ongeveer 45 leden die een verschillende muzikale achtergrond hebben en net als de gemeenteleden zowel uit Amsterdam als uit de wijde omgeving afkomstig zijn. Het koor staat onder leiding van Paul Valk en wordt begeleid door organist/pianist Thom Jansen.    
Het repertoire is omvangrijk. Voortdurend worden er nieuwe liederen geschreven, maar ook de oudere liederen blijven we graag zingen. Veel liederen die in de Dominicus zijn ontstaan, zijn te horen op de drie CD’s die het koor samen met andere koren heeft opgenomen en door het Dominicus Muziekfonds (zie "De liedfondsen") zijn uitgebracht. Ze zijn op zondag bij de boekentafel in de kerk verkrijgbaar. 

Het koor zingt iedere zondag, het hele jaar door, en op alle kerkelijke hoogtijdagen. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicuskerk. Zo nu en dan treden we op in verpleeghuizen of in de Bijlmerbajes.
De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20.00-22.00 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur. In de maanden juli en augustus zijn er geen repetities op donderdagavond. Dan mag iedereen die van zingen houdt 's zondags in het koor meezingen.

Enkele keren per jaar wordt er onder leiding van een zangpedagoog aan de verdere verbetering van stemmen en zangtechniek gewerkt.
Het koor is voortdurend op zoek naar nieuwe leden. Momenteel is er met name bij de tenoren, hoge mannenstemmen, versterking nodig. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom op donderdag om een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.
Na afloop van elke viering kun je contact zoeken met de dirigent of leden van het koor. Telefoonnummers van het koorbestuur zijn via het secretariaat van de Dominicus verkrijgbaar.


 

 
 
 

-----------------------------------

Volgende dienst
19 Nov 11:11
Kijk voor actuele informatie alstublieft op onze nieuwe website: www.DominicusAmsterdam.nl
-----------------------------------

Recente overwegingen
Lessen voor levenden - Mirjam Wolthuis
Hilde Domin, dichteres van de ballingschap - Kees Kok
Dorothee Sölle - Colet van der Ven
-----------------------------------

Laatst bijgewerkt (selectie)
-----------------------------------